ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Βούντενη

ΝΕΟΤΕΡΑ: Έχει περιοριστεί αρκετά σύμφωνα με πληροφορίες το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που συνεχίζουν την κατάσβεση. Επιπλέον 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο υδροφόρες και ένα μηχάνημα του Δήμου Πατρέων συνδράμουν στις προσπάθειες να σβήσει η μεγάλη φωτιά.

Πολύ καλύτερη είναι αυτή την ώρα η εικόνα της πυρκαγιάς με τους πυροσβέστες να είναι αισιόδοξοι πως θα καταφέρουν να τη θέσουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα υπό πλήρη έλεγχο. Αυτή τη στιγμή οι φλόγες ελέγχονται. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο σημείο τόσο ο Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρας όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαίας Γρ. Αλεξόπουλος θέτοντας στη διάθεση των πυροσβεστών οχήματα και υπαλλήλους.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ: Μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Δραγώλαινας κοντά στον Προφήτη Ηλία (ευρύτερη περιοχή Βούντενης) εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Δευτέρας. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σχεδόν στο σύνολο των διαθέσιμων δυνάμεων της Πάτρας, ενώ ήδη έχουν ζητηθεί ενισχύσεις και από άλλες περιοχές της Αχαΐας και της Περιφέρειας.

Στην περιοχή πνέουν ισχυρή άνεμοι, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπηρεσία αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές. Επί τόπου επιχειρούν 20 οχήματα και 62 άνδρες.

 

 

Search