ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ευα Μαυρομάτη: Η χαμογελαστή γιατρός που φέρνει την ευτυχία στα ζευγάρια

Υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που μόλις ακούς το όνομα τους ένα πλατύ  χαμόγελο ζωγραφίζεται στο πρόσωπό σου. Τους έχεις συνδυάσει με ευχάριστες στιγμές της ζωής σου. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά και ευλογία από τη γέννηση ενός παιδιού! Μια από αυτές είναι η γνωστή γιατρός - γυναικολόγος Εύα Μαυρομάτη. Επί χρόνια γνωστή στην Πάτρα έχει βοηθήσει πολλά ζευγάρια να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους. Εμείς θελήσαμε να τη γνωρίσουμε λίγο καλύτερα ...ως άνθρωπο.

 Μιλήστε μας για εσάς. Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την συγκεκριμένη επιστήμη; Ήταν όνειρο ζωής;


Κατάγομαι  από μια  φτωχή οικογένεια και οι γονείς μου μου έμαθαν ότι το χαμόγελο και η ελπίδα είναι τα ωραιότερα δώρα για τον άνθρωπο. Η ειδικότητα που επέλεξα ήταν όνειρο ζωής γιατί μου αρέσει η οικογένεια και θέλω να προσφέρω χαμόγελο και ευτυχία στους ανθρώπους που με εμπιστεύονται και με επιλέγουν σαν γιατρό τους.  


 Η δουλειά σας είναι 24ωρου βάσεως. Πως το αντιμετωπίζουν οι δικοί σας άνθρωποι;


Οι άνθρωποι που με αγαπούν και με νοιάζονται καταλαβαίνουν ότι αυτό που κάνω βγαίνει από μέσα μου , ξέρουν ποσο υπεύθυνη είμαι , με καταλαβαίνουν και επικροτούν αυτό που κάνω .

Σίγουρα θα υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου αλλάξατε το πρόγραμμά σας και "θυσιάσατε" προσωπικές στιγμές για να βρεθείτε κοντά σε μια γυναίκα που γεννούσε. Αναφέρατε μας κάποιες απ αυτές.

Είναι αρκετές , αυτές οι περιπτώσεις. Για παράδειγμα έχω επιστρέψει από τις καλοκαιρινές μου διακοπές, έχω γυρίσει από συνέδρια, έχω αναβάλει ταξίδια για σεμινάρια, δεν έχω κάνει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά , όμως ποτέ δεν έχω δυσαρεστηθεί. Και αυτό γιατί όταν ακούω το κλάμα του μωρού και το χαμόγελο της μανούλας τα ξεχνάω όλα.  


 Τι σκέφτεστε στο τέλος της κάθε ημέρας;

Το πως θα ειναι το αύριο ....

 Πως φαντάζεστε τη ζωή σας μετά από 10 χρόνια;

Δεν θέλω να κάνω όνειρα ή προβλέψεις...μου αρέσει το "τώρα" , θέλω να ζω το "τώρα" και να είμαι ευτυχισμένη από αυτά που έχω και να απολαμβάνω την ευτυχία που προσφέρω στα ζευγάρια.


Ποια είναι τα σύγχρονα δεδομένα στην μαιευτική -γυναικολογία;

Ότι όλοι μπορούν να κάνουν παιδιά αρκεί να το θέλουν και να ακούν προσεκτικά τις συμβουλές των γυναικολόγων τους . Επίσης όλοι έχουν δικαίωμα στη ζωή όταν υπάρχει πρόληψη.
 

Tέλος θα θέλαμε να στείλετε ένα μήνυμα στα ζευγάρια που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί και ανατιμετωπίζοουν δυσκολίες.

Να μην χάνετε το κουράγιο και την πίστη σας...Οι δυσκολίες είναι για τους δυνατούς.

 Μαρία Σταθοπούλου

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα τόσο στο εσωτερικό της χώρας, εν όψει ευρωεκλογών, όσ . . .
LIFE STYLE

Ο Θανάσης Αλευράς και ο Ζερόμ Καλούτα έχουν απασχολήσει τον τελευταίο καιρό λόγω των αρνητικών σχολίων που συγκέντρωσαν για την παρουσίαση της φετινής Eurovision. Ειδικά, οι δύο σχ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ομάδα μαθητών του 1ου ΓΕΛ Αιγίου «Detectives_007» συμμετείχε στον διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA) “Climate Detectives”.  Ο διαγωνισμός ήταν πανευρωπαϊκός κ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Η δικηγόρος της οικογένειας της 40χρονης, Βούλα Δημητριάδου, μίλησε στο Mega για τη γυναικοκτονία στο Μενίδι αλλά και το πώς είναι τα παιδιά της 40χρονης μετά το σοκ του θανάτου τη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ομάδα μαθητών του 1ου ΓΕΛ Αιγίου «Detectives_007» συμμετείχε στον διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA) “Climate Detectives”.  Ο διαγωνισμός ήταν πανευρωπαϊκός και αφορούσε στη μελέ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Νέο ιδιοκτήτη έχει το σπίτι όπου διέμενε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην Πάτρα με τον Μάνο Δασκαλάκη και τα τρία παιδιά τους. Το ακίνητο αγόρασε Τούρκος επενδυτής, με σκοπό να λάβει Golden Visa σύμφωνα με τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικώνελέγχων προς το ευρύ κοινό εκ μέρους της 6 η ΥΠΕ, σε συνεργασία μετον ΕΟΔΥ.Τη Δευτέρα 20 Μαΐου προγραμματίζονται δειγματοληπτικοί έλεγχοισ
Image
Image

Search