ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πάτρα:Τελευταίο χειροκρότημα για των Κωστή των Ελλήνων ΦΩΤΟ

Στο χώμα της γενέτειράς του αναπαύεται για πάντα πια ο Πατρινός πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος. Πριν από λίγα λεπτά έγινε η ταφή του στο Α΄Νεκροταφείο Πατρών, στην Ανθούπολη, παρουσία της οικογένειάς του, συγγενών, εκπροσώπων αρχών και φορέων.Προηήθηκε τρισάγιο ενώ η σορός του εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα. Μετά από 28 χρόνια ο Κωστής Στεφανόπουλος θα βρίσκεται για πάντα δίπλα στην πολυαγαπημένη του σύζυγο Τζένη που είναι θαμμένη από το 1988 στο Α' Νεκροταφείο.

Αξιοσημείωτη η παρουσία του διευθυντή του γραφείου του Κωστή Στεφανόπουλου, κ.Κανελλόπουλου ο οποίος έφτασε στην Πάτρα παρά το προχωρημένο της ηλικίας του.
Υποβασταζόμενος και βουρκωμένος βρίσκεται μέσα στον Ιερό Ναό.
Παρών είναι επίσης ο πολιτικός και δικηγόρος Στρατής Στρατήγης, ο οποίος είχε ακολουθήσει τον Κωστή Στεφανόπουλο στη ΔΗΑΝΑ.
Σύσσωμη η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, η Δημοτική Αρχή και στελέχη της αντιπολίτευσης αποχαιρετούν τον Κωστή Στεφανόπουλο.

 

 

 

 

Κλειστοί είναι αυτήν την ώρα οι δρόμοι γύρω από το Α' Δημοτικό Κοιμητήριο της Πάτρας, όπου αναμένεται περίπου στις 11.30 η σορός του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου. Θα ταφεί στον οικογενειακό τάφο.

 Στη μια το μεσημέρι στο Α νεκροταφείο Πατρών θα γίνει η ταφή του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου. Η σορός του θα μεταφερθεί γύρω στις 11 το πρωί στον ιερό Ναό των Αγγέλων στο νεκροταφείο για τον κόσμο που θέλει να προσκυνήσει .Στη συνέχεια θα τελεστεί τρισάγιο και θα ακολουθήσει η ταφή στον οικογενειακό τάφο.

Μετά την ταφή η οικογένεια θα δεχτεί συγγενείς και πολύ στενούς φίλους, στο σπίτι της στο Ρίο.

Λόγω της ταφής του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου,και με σκοπό την διευκόλυνση της κυκλοφορίας και αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, αποφασίστηκε να γίνει απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων σε συγκεκριμένα σημεία γύρω από το Α΄ νεκροταφείο όπου θα γίνει η ταφή του. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

Αποφασίστηκε απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων στις 23/11/2016 από τις ώρες 08:00-14:00 στα παρακάτω τμήματα των οδών:

1) Στην οδό Πανεπιστημίου από Φλωρίνης έως Τήνου και

2) Στην οδό Νιγρίτας από Πανεπιστημίου έως Λαμίας

Β .Από το Τ.Τ Τροχαίας Πατρών να ληφθούν τα ανάλογα μέτρα τροχαίας και να τοποθετηθεί η προβλεπόμενη σήμανση.

Η Εξόδιος Ακολουθία τελέστηκε χθες στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Παλαιού Ψυχικού με τιμές αρχηγού κράτους και δημοσία δαπάνη έγινε η εξόδιος ακολουθία για τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο.Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πρώην υπουργοί και βουλευτές, καθώς και πλήθος κόσμου.

Στο προαύλιο του ναού τιμές απέδωσε άγημα της Προεδρικής Φρουράς ενώ από το πυροβολείο του λόφου του Λυκαβηττού, έπεσαν είκοσι ένας τιμητικοί κανονιοβολισμοί.

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, έως και σήμερα, ημέρα της ταφής θα τηρηθεί δημόσιο πένθος και οι σημαίες των δημοσίων καταστημάτων θα κυματίζουν μεσίστιες.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Νέος σεισμός 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα στις 15.56 ανοιχτά της Κεφαλονιάς. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Tο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας Καλλίπολις και η εθελοντική ομάδα πρόληψης ΑΝΑΒΑΘΜΟΣ που δραστηριοποιείται στην Δημοτική Ενό . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ένας ύποπτος για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στα επεισόδια στου Ρέντη στις 7 Δεκεμβρίου, παραδόθηκε το πρωί της Παρασκευής στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττική . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αναστάτωση επικράτησε σε χωριό της Δυτικής Αχαΐας χθες βράδυ όταν ανήλικη μέσω διαδικτύου εκδήλωσε την πρόθεση να θέσει τέρμα στη ζωή της. 'Εγινε κινητοποίηση και απετράπησαν τα χε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Νέος σεισμός 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα στις 15.56 ανοιχτά της Κεφαλονιάς. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 6 χιλιόμετρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι ιδιώτες Εργαστηριακοί Ιατροί, σε όλη την Ελλάδα, για λόγους ανωτέρας βίας αδυνατούν να κρατήσουν ανοικτά τα ιατρεία τους. Η υποχρηματοδότηση της ΠΦΥ, ο κλειστός προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ, η υποκοσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργασίες επείγουσας αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης, θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 13 Μαΐου στην οδό Ευνάρδου.  Λόγω των εργασιών, τη συγκεκριμένη μέρα (Δευτέρα) από τις 8 π.μ. έως 2 μ.μ., θα υπάρξ
Image
Image

Search