ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μεγάλος σεισμός "χτύπησε" την Πάτρα.

Ισχυρός σεισμός "χτυπά¨την Πάτρα. Πολυόροφο κτίριο στο κέντρο της πόλης τυλίγεται στις φλόγες. Αυτό ήταν το σενάριο άσκησης ετοιμότητας με την ονομασία «Σεισίχθων 2016» που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί. Η άσκηση έγινε  σύμφωνα με τις διαταγές του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος  , παρουσία του Διοικητή Περιφερειακής  Πυροσβεστικής   Διοίκησης  Δυτ. Ελλάδας Αρχιπύραρχου  Βασιλείου Ματθαιόπουλου. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της πρώην Πειραϊκής Πατραϊκής με  τη συμμετοχή πυροσβεστικών δυνάμεων της Διοίκησης Π.Υ. Ν. Αχαΐας, του 1ου Π.Σ. Σταθμού Πατρών και της  6ης Ε.Μ.Α.Κ. 

Σύμφωνα με την άσκηση , εξ’ αιτίας σεισμικού γεγονότος  5,7 R στην περιοχή της Πάτρας,   προκλήθηκαν μερικές καταρρεύσεις κτιρίων ,  βιοτεχνιών και γραφείων με ύπαρξη εγκλωβισμένων ατόμων   καθώς και εκδήλωση πυρκαγιάς σε συγκρότημα κατοικιών.
 Σκοπός της  άσκησης  ήταν η αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας  της Υπηρεσίας  καθώς και η πρακτική εφαρμογή των απαιτούμενων διαδικασιών –ενεργειών που προβλέπονται στα αντίστοιχα σχέδια  επέμβασης , η διαπίστωση της καλής λειτουργίας και επάρκειας των διαθέσιμων μέσων - εξοπλισμού και η  βελτίωση του βαθμού συνεργασίας μεταξύ του Π.Σ. και των εμπλεκομένων φορέων.


Στην άσκηση παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Αλεξόπουλος Γρηγόριος, η εκπρόσωπος Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Παναγιωτίδη Ελένη, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Δυτ. Ελλάδας κ. Γυφτάκης Νικόλαος, ο πρόεδρος Τ.Ε.Ε. Δυτικής Ελλάδας κ. Γιανναδάκης Αθανάσιος, εκπρόσωποι του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας  Δήμου Πατρέων, του Τ.Ε.Ι. Δυτ. Ελλαδας, στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών αρχών, εθελοντικών οργανώσεων και λοιπών φορέων της πόλης.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

LIFE STYLE

Η Ιωάννα Μαλέσκου μίλησε στην Ελένη Τσολάκη και το «Πρωινό ΣουΣου» για το νέο ριάλιτι που παρουσιάζει, το «Tv Queen», αλλά και τις αρνητικές κριτικές που έχει δεχτεί κατά καιρούς.A . . .
LIFE STYLE

"Δεν μπορούσα, δεν ήθελα, να μένω άλλο εδώ και πήρα μια βαλίτσα και σηκώθηκα και έφυγα χωρίς προορισμό" περιγράφει η Ελεονώρα Μελέτη. Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συναυλία "Within the world, Ο διάλογος" με τους υπέροχους μουσικούς Ελένη Αντωνίου (φωνή) και Δημήτρη Μακρή (κιθάρα), θα πραγματοποιηθεί στο Πολύεδρο, το Σάββατο 25 Μαΐου, στις 9 τ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια επανέκδοση – ευχάριστη έκπληξη - για το σύνολο τουδημοσιογραφικού κόσμου, αλλά και τους πανεπιστημιακούς, φοιτητές,ερευνητές και όποιον άλλον ενδιαφέρεται να εντρυφήσει στην ισ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάσθηκε, μετά από ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, υπόθεση απάτης, που διαπράχθηκε πριν από μια εβδομάδα, σε βάρος ηλικιωμένης στο Αγρίνιο.  Οπως αναφέρετα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Χάρτης κίνησης» από την 6η ΥΠΕ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών στο 29ο και 32ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Health4EUkids. Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, ώρα 09:00, με τα παρακάτω θέματα: Εξειδίκευση πίστωσης ποσού 11.900,00€ σε βάρος του Κ.Α. 00-
Image
Image

Search