ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πρόεδρος ΙΝΚΑ στο achaianews.gr: Αμφίβολο αν το αρνί των σούπερ μάρκετ είναι Ελληνικό!

Από 6 έως και 10% ακριβότερο θα είναι φέτος το πασχαλινό τραπέζι σύμφωνα με στοιχεία του ΙΝΚΑ – Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας», γνωστοποιώντας ότι το αρνί και κατσίκι θα αγγίξει τα 14 ευρώ το κιλό, ενώ είναι αμφιβόλου ποιότητας τα κρέατα στα σούπερ μάρκετ. Και αυτό γιατί όταν οι Έλληνες κτηνοτρόφοι τα πωλούν 8 μ ε 8,5 ευρώ το κιλό και στα σούπερ μάρκετ κοστίζουν 10 ευρώ το κιλό, χωρίς δλδ τα έξοδα της μεταφοράς τους, είναι αμφίβολο κατά πόσο είναι ελληνικής παραγωγής!

Αναλυτικά ο Πρόεδρος ΙΝΚΑ Γιώργος Λεχουρίτης δήλωσε στο «achaianews.gr» :
«Με βάση τα δικά μας στοιχεία από έρευνα που έχουμε διενεργήσει το εορταστικό τραπέζι για το 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% από το 2023. Όμως το 2023 ήταν ακριβότερο κατά 12,6% από του 2022. Άρα μέσα σ ένα χρόνο η αύξηση στα προιόντα και οι τιμές αγγίζει το 18,6 %. Αυτό είναι αδιανόητο, απαράδεκτο και είναι απορίας άξιο για το πόσο θα αντέξει ακόμα ο καταναλωτής να πληρώνει την ακρίβεια.
Τα κρέατα θα πωλούνται από 14 και άνω ευρώ και τα σούπερ μάρκετ θα κρατήσουν τις τιμές γύρω στα 10 με 11 ευρώ, αλλά το βασικότερο απ΄όλα και το κυριότερο είναι η ποιότητα. Είναι τα ίδια προιόντα ελληνικά ή είναι τα εισαγόμενα που θα τα έχουν βαφτίσει ελληνικά και θα τα πουλήσουν στην ελληνική αγορά ως ελληνικά και με «ελληνική» τιμή; Αφού οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι δήλωσαν ότι θα πουλήσουν τα αρνιά τους στα 8 ευρώ και άνω. Πως λοιπόν  θα πουλήσει το σούπερ μάρκετ με κοστολόγιο γύρω στα 10 ευρώ; Δηλαδή ούτε καν τα μεταφορικά δεν θα προσθέσουν στην τιμή; Ούτε καν τα ψυγεία δεν θα προσθέσουν;   
Η κυβέρνηση διατυμπανίζει ότι οι τιμές  θα είναι φθηνότερες φέτος ή ακόμα και στα ίδια επίπεδα, όμως η αλήθεια την διαψεύδει  κατηγορηματικά και λέει ακριβώς τα αντίθετα από το δικό της αφήγημα. Οι καταναλωτές βιώνουν την ακρίβεια καθημερινά εν αντιθέσει με τους υπουργούς που δεν ξέρω επισκέφθηκαν ποτέ σούπερ μάρκετ για να ψωνίσουν, παρά μόνο τα επισκέπτονται μαζί με τις κάμερες για να προβάλουν μία εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή του καταναλωτή.»

Κωνσταντίνα Παλαιολόγου  

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ποινική δίωξη για βιασμό άσκησε ο Εισαγγελέας Πατρών στον 23χρονο αλλοδαπό που σύμφωνα με καταγγελία, βίασε 62χρονη σε χωράφι στην περιοχή Νιφορέικα της Δυτικής Αχαΐας. Σήμερα η Ε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης με τον πρόεδρο του  Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το νέο Δημαρχείο της Πάτρας ανοίγει επίσημα τις πόρτες του το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. για να υποδεχθεί εκείνους που έζησαν το κτήριο του παλαιού Αρσακεί . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκαν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της συνάντησης των δύο ηγετών που πραγματοποιείται στην . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης με τον πρόεδρο του  Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το νέο Δημαρχείο της Πάτρας ανοίγει επίσημα τις πόρτες του το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. για να υποδεχθεί εκείνους που έζησαν το κτήριο του παλαιού Αρσακείου ως μαθητές, εκπαι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο πληθυσμός μιας… Ελλάδας, δηλαδή 10,4 εκατομμύρια άνθρωποι, και άλλο 1 εκατομμύριο πολίτες επιπλέον, επισκέφθηκαν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, στα τακτικά, τα επείγοντα και τα απογευματινά ιατρεία το περασ
Image
Image

Search