ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Καθηγητής εγκληματολογίας στο achaianews.gr: Γνωστά τα αίτια της νεανικής εγκληματικότητας-Η εγκληματοφοβία κυριαρχεί

Ο χαλαρός έως ανύπαρκτος έλεγχος των γονέων προς τα παιδιά τους, η ανύπαρκτη έως χαλαρή επικοινωνία των γονέων με τα παιδιά τους, είναι σύμφωνα με τις έρευνες των τελευταίων ετών τα αίτια της νεανικής εγκληματικότητας, την στιγμή που ένα νέος όρος η εγκληματοφοβία εξαπλώνεται τάχιστα και δυσανάλογα με την αύξηση της εγκληματικότητας, όπως εξηγεί σε δηλώσεις του στο «achaianews.gr», ο Καθηγητής Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής.

«Πέρα από τους δείκτες που παρακολουθούμε με την ποσότητα και ποιότητα της εγκληματικότητας στην χώρα μας, παρατηρούμε και ένα ακόμη επικίνδυνο και ιδιαίτερα ανησυχητικό δείκτη που ονομάζεται εγκληματοφοβία, που είναι ο φόβος που αισθάνεται το κοινό απέναντι σε μια ενδεχόμενη πράξη που μπορεί να επηρεάσει τον ίδιο ή μέλη της οικογένειάς του. Αυτό έχει αυξηθεί δυσανάλογα την τελευταία δεκαετία και χρόνο με τον χρόνο γίνεται όλο και πιο φοβικός ο Έλληνας πολίτης απέναντι στο έγκλημα. Αμπαρώνεται περισσότερο στο σπίτι, λαμβάνει περισσότερα μέτρα ασφάλειας, θωρακίσει περισσότερο την οικογένειά του και τα παιδιά του. Και βεβαίως όταν αυτό αφορά κυρίως τη νεανική και παιδική ηλικία, δεν είναι καθόλου ευοίωνο καιν δεν προσφέρει αισιοδοξία για το μέλλον. Μην περιμένουμε να βρουν την λύση άνθρωποι οι οποίοι δεν γνωρίζουν το πρόβλημα, είτε δεν ασχολούνται με το αντικείμενο. Η λύση είναι πολύ απλή και η εγκληματολογία την έχει δώσει εδώ και πολλές δεκαετίες. Το πρόβλημα στη νεανική παραβατικότητα εντοπίζεται κυρίως, στην οικογένεια και στο σχολείο. Είναι δύο βασικοί φορείς και εμείς αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά, ριζικά και να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο που συνδέει ουσιαστικά τη νέα γενιά με την βία και το έγκλημα, πρέπει να φτιάξουμε μία καλύτερη οικογένεια και ένα καλύτερο σχολείο.»   

Κωνσταντίνα Παλαιολόγου

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Μεγάλο Σάββατο (4/5): Αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα νεφ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ιδιαίτερα αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφάλειας κατά τη μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα λόγω του πολέμου στο Ισραήλ.Με τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας να βρίσκεται σε εξέλιξη, . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου & Περιφορά του Επιταφίου από τον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Πατρών. https://www.youtube.com/watch?v=wP6PIqx7tio&ab_channel=%CE%9B%CE%A5%CE%A7%CE% . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών: Πλήθη πιστῶν κατέκλυσαν τούς Ναούς τῆς Ἀποστολικῆς πόλεως τῶν Πατρῶν, τόσο κατά τήν Μεγάλη Πέμπτη τό βράδυ, στήν Ἀκολουθία τῶν Παθῶν, ὃσ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ) ανακοινώνονται τα εξής: Συνεπείς με την πολιτική μας κατεύθυνση που μας υπαγορεύει να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

https://www.youtube.com/watch?v=6bFrKLL8zi0&ab_channel=%CE%9B%CE%A5%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από την Γενική Διεύθυνση Έργων και Περιβάλλοντος (Διεύθυνση Περιβάλλοντος Ενέργειας και Πρασίνου – Τμήμα Κοιμητηρίων), του Δήμου Πατρέων, γίνεται γνωστό, σήμερα Μ. Παρασκευή, 3 Μαΐου, η Περιφορά των Ε
Image
Image

Search