ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πάτρα: Παρουσιάζεται η ποιητική συλλογή του Διονύση Καρατζά «Η σκιά με τις τιράντες»

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 & ώρα 7:00 μ.μ. στο Μηχανουργείο Πολυχώρος Πολιτισμού (Ευμήλου 2, τηλ.: 6937492516).

Μόλις ξημερώνει,
αφήνει το σώμα του στη θάλασσα,
φοράει στη σκιά του τιράντες
και περιπλανιέται έτσι στους δρόμους της πόλης.
Πολλοί τον ακολουθούν σε δύσβατο εαυτό.
Άλλοι τον πιστεύουν δικό τους
κι άλλοι τον βλέπουν απρόσκλητο ξένο.
Μόλις βραδιάζει,
όλοι γυρίζουν μόνοι στο σπίτι
και η σκιά με τις τιράντες μπαίνει στο σώμα της
και πλαγιάζει στη θάλασσα.
Είναι ο κύριος των νερών,
ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών.
[Από την έκδοση]

Το περιοδικό & Εκδόσεις Μετρονόμος και το βιβλιοπωλείο Discover σας προσκαλούν σε μία ανοιχτή εκδήλωση, όπου οι συμμετέχοντες θα συνομιλήσουν με τον Διονύση Καρατζά για τη νέα του ποιητική συλλογή.

Συντονίζει η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Τσίχλα.

Η σκιά με τις τιράντες

Επειδή η ποίηση πάντα εκπλήσσει και πάντα ομολογεί πίστη στο άρρητο…

Η νέα ποιητική συλλογή του Διονύση Καρατζά αποτελείται από δεκαοκτώ ποιήματα και επτά επικλήσεις στη μνήμη, που αποτελούν τον εκκωφαντικό επίλογο του βιβλίου. Πρόκειται για μία σύνθεση που ανάγει το νερό σε ένα μυσταγωγικό στοιχείο, το οποίο συνοδεύει τα βήματα του ποιητή μεταξύ φωνηέντων και συμφώνων, συλλαβισμών και συμβολισμών. Η θάλασσα που ελαφραίνει την ύπαρξη από το σώμα, ο χειρωνάκτης των νερών που δοκιμάζει την ελευθερία και η διάφανη μνήμη της βροχής συνθέτουν, ανάμεσα σε άλλα, την ονειρική περιπλάνηση του Διονύση Καρατζά στην ποιητική του συλλογή.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

LIFE STYLE

Τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής της βιώνει η Ρίτσα Μπιζόγλη. Το πρωί της Μεγάλης Τρίτης έφυγε από τη ζωή ο πολυαγαπημένος της πατέρας, ο οποίος τον τελευταίο ένα χρόνο αντιμετώ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η μεγάλη επιτυχία της παράστασης "Διπλή Ταρίφα" του Ray Cooneyσυνεχίζεται για λίγες ακόμα ημέρες μετά το Πάσχα στο Επίκεντρο+.Το «Διπλή Ταρίφα» σε σκηνοθεσία Μίλτ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ της «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ», θα ψάλλειτο βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, το περιώνυμο τροπάριο:«Σήμερον κρεμάται επί ξύλου…», στον Ιερό Ναό του ΑγίουΔιονυσίου Πατρών, αναβιώνοντας . . .
ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Με τη Μεγάλη Εβδομάδα να έχει ξεκινήσει, οι περισσότεροι άνθρωποι που νηστεύουν αναζητούν επιλογές για να αντικαταστήσουν το κρέας με άλλα, νηστίσιμα τρόφιμα. Και εδώ μπαίνουν τα θ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: "Ο μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Safety Project συνεργασία με το Σύλλογο Επιστημόνων Μαιών –Μαιευτών Πάτρας, πραγματοποίησε την εκδήλωση “Family Day” όπου αφορά στα Δικ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα: Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests σήμερα Μ. Πέμπτη: Πάτρα, Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας», 08:00-20:00Αίγιο, Νοσοκομείο Αιγίου, 08:30-14:30Πάτρα, Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα, 08:0
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών, σημειώθηκε για μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένο οίκημα όπου δίπλα υπήρχαν αρκετά σπίτια. Χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
Image
Image

Search