ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Κόκκαλης: Όταν τα τρακτέρ φτάνουν στο Eυρωκοινοβούλιο, κάτι έχουμε κάνει λάθος

Ριζοσπαστικές αλλαγές στην αγροτική πολιτική σε ευρωπαϊκή και σε εθνική κλίμακα, ζήτησε ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων Πέτρος Κόκκαλης, ο οποίος προειδοποίησε ότι αν τα κράτη δεν πείσουν ότι δουλεύουν για τους πολίτες, η Aκροδεξιά θα εκτιναχθεί στα ύψη στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

 

Οι πολιτικές ημιμέτρων της ΕΕ, ο αθέμιτος ανταγωνισμός από τρίτες χώρες δίχως κανόνες, η ανοχή στην αισχροκέρδεια είναι οι αιτίες, σύμφωνα με τον Έλληνα ευρωβουλευτή, για την καταρράκωση των τιμών των παραγωγών στο χωράφι και την εκτόξευση των τιμών στο ράφι.

 

Σε εθνικό επίπεδο, τόνισε ότι με τη νέα ΚΑΠ έπρεπε να είχαμε προχωρήσει σε εθνική διαβούλευση προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι νέες προκλήσεις. Αντ’ αυτού, πρoσέθεσε, η κυβέρνηση αντιμετώπισε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ως «δυσμενή μετάθεση» – ο ένας υπουργός έφευγε ο άλλος ερχόταν και τα προβλήματα παρέμεναν άλυτα.

 

Αναφερόμενος στη νέα ΚΑΠ, είπε ότι αν και καταγγείλαμε τα λάθη της, την ψηφίσαμε το 2020 αναγκαστικά γιατί δεν μπορούσαμε να αρνηθούμε τη στήριξη στο εισόδημα του Έλληνα αγρότη. Οι Πράσινοι, ίσως εμπειρότεροι όλων, την καταψήφισαν τότε και μάλλον δικαιώνονται από το αποτέλεσμα.

 

Τέλος, σημειώνει ότι οι κινητοποιήσεις των αγροτών είναι αποτέλεσμα της «καθολικής αποτυχίας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο» και προειδοποιεί ότι «αν δεν πείσουμε πως τα κράτη και οι ενώσεις τους δουλεύουν για τον πολίτη, η Ακροδεξιά θα εκτιναχθεί σε νέα ύψη σε αυτές τις ευρωεκλογές».

 

«Οι καταναλωτές», δηλώνει κλείνοντας, «πρέπει να βρίσκουν υγιεινά τρόφιμα σε προσιτή τιμή, οι παραγωγοί πρέπει να εργάζονται σε ανθρώπινες συνθήκες για δίκαιες απολαβές και στην πορεία δεν πρέπει να καταστρέφουμε τη φύση. Έχουμε τον τρόπο και τους πόρους για να φτάσουμε γρήγορα σε αυτό το αποτέλεσμα. Το είπαμε και το 2020, ας το κάνουμε επιτέλους σωστά».

 

ertnews.gr

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την Προεδρία της Συνόδου των Πρυτάνεων έχει από την 1η Μαίου μέχρι και τις 31 Αυγούστου το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, το οποίο κατ΄επέκταση θα διοργανώσει και την 106η Σύνοδο Πρυτάνε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Έβαλαν «λουκέτο» από χθες τα διαγνωστικά κέντρα και στην Πάτρα, με τους εργαστηριακούς γιατρούς να συμμετέχουν σε τριήμερες κινητοποιήσεις για το clawback, δηλώνοντας απελπισμένο . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Το χειρότερο τετράμηνο της τελευταίας 25ετίας βιώνουν οι έμποροι της Πάτρας και όλης της Πελοποννήσου, που ετοιμάζονται για μπαράζ λουκέτων, μη αντέχοντας οι επιχειρήσεις τους να ε . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνδρας 46 ετών εντοπίστηκε στην μαρίνα του Αγ. Κοσμά να έχει στην κατοχή του όπλο με γεμιστήρα και να φορά πουκάμισο λευκό με επωμίδες που έφεραν τον βαθμό του ανθυποπλοιάρχου του . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την Προεδρία της Συνόδου των Πρυτάνεων έχει από την 1η Μαίου μέχρι και τις 31 Αυγούστου το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, το οποίο κατ΄επέκταση θα διοργανώσει και την 106η Σύνοδο Πρυτάνεων τον Ιούλιο. Οι δι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Έβαλαν «λουκέτο» από χθες τα διαγνωστικά κέντρα και στην Πάτρα, με τους εργαστηριακούς γιατρούς να συμμετέχουν σε τριήμερες κινητοποιήσεις για το clawback, δηλώνοντας απελπισμένοι.. Πάνω από 1.400
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στην γνωστή διαφημίστρια Μαρία Καραγιάννη σήμερα Πέμπτη, στις 3 το μεσημέρι, από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά, στο Β' Κοιμητήριο Πάτρας. Η 48χρονη έπεσε με τ
Image
Image

Search