ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Ενισχύθηκε η απασχόληση στην Ε.Ε. το β΄ τρίμηνο 2017

Σημαντική αύξηση της απασχόλησης σε ποσοστό 0,4% και στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών σημειώθηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2017 τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Η αύξηση διαμορφώθηκε στο 1,6% σε ετήσια βάση στο πλαίσιο της Ευρωζώνης και στο 1,5% στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το δεύτερο τρίμηνο ο αριθμός των εργαζομένων στην Ευρωζώνη ανήλθε σε 155,6 εκατ., ενώ στην Ε.Ε. στα 235,4 εκατομμύρια.

Μία από τις χώρες με τις καλύτερες επιδόσεις ήταν και η Ελλάδα. Κατατάσσεται στην τρίτη θέση μετά τη Μάλτα (1%) και την Ισπανία (0,9%), με τις μεγαλύτερες αυξήσεις εν συγκρίσει με το πρώτο τρίμηνο. Στη χώρα μας την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου η απασχόληση ενισχύθηκε κατά 0,8%. Αντιθέτως, σε Κροατία (-0,8%), Λετονία (-0,7%), Ρουμανία (-0,6%) και Εσθονία (-0,5%) παρατηρήθηκε κάμψη στην απασχόληση το δεύτερο τρίμηνο του 2017. Σχεδόν ταυτόχρονα με τη δημοσιοποίηση των τελευταίων στοιχείων για την απασχόληση στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε μια πρωτοβουλία υπέρ των Ευρωπαίων εργαζομένων. Πρόκειται για τη σύσταση νέου θεσμικού οργάνου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, το οποίο θα παρακολουθεί πώς εφαρμόζεται η εργατική νομοθεσία στα κράτη-μέλη, ώστε να προλαμβάνει πιθανές παραβιάσεις της ή να επιβάλλει κυρώσεις όταν υπάρξουν παραβάσεις. «Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όλες οι ευρωπαϊκές διατάξεις για την κινητικότητα των εργαζομένων εφαρμόζονται με δίκαιο, απλό και αποτελεσματικό τρόπο», τόνισε ο κ. Γιούνκερ. Σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχεδόν 1,7 εκατ. Ευρωπαίοι ταξιδεύουν κάθε μέρα σε χώρες-μέλη όπου βρίσκεται η εργασία τους.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Καυτό και αποπνικτικό αναμένεται το επόμενο εξαήμερο για ολόκληρη την χώρα καθώς η αφρικανική σκόνη σε συνδυασμό με τις εξαιρετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα δοκιμάσουν . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

του Άγγελου Τσιγκρή, πρώην γενικού γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Φαινόμενα συστηματικής βάναυσης συμπεριφοράς ταλανίζουν τουλάχιστον μια στις τρεις ελληνικές οικογένειες. Κα . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Λιντς έκλεισε θέση στο Γουέμπλεϊ για τον τελικό ανόδου στην Premier League που θα διεξαχθεί στις 26 Μαΐου. Η ομάδα του Ντάνιελ Φάρκε διέλυσε με 4-0 τη Νόριτς και σε συνδυασμό με . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, καθώς κέρδισε στο στρίψιμο του νομίσματος και σέρβιρε για να κάνει με το "καλησπέρα" το 1-0. Ο Νικολάς Τζάρι απάντησε άμεσα για το 1-1, γ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Δημοτική Αρχή, με αφορμή την πρόσφατη ερώτηση - τοποθέτηση της δημοτικής παράταξης τ«Πάτρα Ενωμένη», κάνει γνωστό ότι έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για να πληρωθούν οι εργαζόμεν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 15 Μαΐου η ημερίδα με θέμα «Δημογραφικό: Καμπανάκι κινδύνου! Η Ελλάδα γερνάει – Αναγκαιότητα και πρωτοβουλίες» που διοργάνωσε ο Πατραϊκός Όμιλος Πολιτι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

"MEET THE EXPERTS" ΣΥΝΑΝΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΛΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΓΡΙΦΟΥΣ Ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας  συνεχίζει τον κύκλο ενημερωτικών και εκπαιδευτικών συναντήσεων  για
Image
Image

Search