ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Οι περιφέρειες θα λαμβάνουν τα τέλη των επιχειρήσεων επί των Εθνικών Οδών

Από την 1η Ιουλίου 2011, όταν η αρμοδιότητα του εθνικού οδικού δικτύου έχει περιέλθει στις Περιφέρειες, οι επιχειρήσεις που συνδέονται με το οδικό δίκτυο, όπως τα πρατήρια υγρών καυσίμων, δεν υποχρεούνται να καταβάλλουν τέλη χρήσης στο  Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ ΑΕ).

Η ΤΕΟ ΑΕ που τελεί σε εκκαθάριση ζήτησε από επιχειρήσεις στο δρόμο Ιωαννίνων – Μετσόβου – Τρικάλων να της καταβάλλουν τέλη, η Περιφέρεια Ηπείρου προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και δικαιώθηκε, ενημέρωσε ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλεξ. Καχριμάνης στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ.

Στη συνεδρίαση επισημάνθηκε, πάντως, ότι βάσει της κείμενης νομοθεσίας, οι επιχειρήσεις που συνδέονται με το οδικό δίκτυο υποχρεούνται να καταβάλλουν στις Περιφέρειες το εν λόγω τέλος, το οποίο λειτουργεί ανταποδοτικά και διατίθεται αποκλειστικά για έργα συντήρησης, επιδιόρθωσης και ανακατασκευής του οδικού δικτύου.

Για το μίσθωμα προβλέπεται να καθορίζεται ανά διετία από το Περιφερειακό Συμβούλιο και θέση της Ένωσης Περιφερειών είναι στον καθορισμό του να ληφθεί  υπ’ όψιν η δραστική μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου μετά την παράδοση στην κυκλοφορία των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας ανακοίνωσε το εορταστικό ωράριο για τα καταστήματα, που έχει ως εξής: Μεγάλο Σάββατο 04/05/2024: 09.00 - 15.00Κυριακή του Πάσχα 05/05/2024: ΑργίαΔε . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα άτομο συνελήφθη στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, για παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων. Η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο ελέγχων για την αντιμετώπιση της παράνομης κατ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θύμα απάτης μέσω... Ιταλίας έπεσε ένας 73χρονος, ο οποίος δέχθηκε τηλεφώνημα από έναν άγνωστο που του συστήθηκε ως αστυνομικός από υπηρεσία της γειτονικής χώρας και του ζήτησε με . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το δικό της μήνυμα έστειλε η ΕΛ.ΑΣ. ενόψει Πάσχα, μέσω ενός βίντεο που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα, τονίζοντας πως «τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι». Το β . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας ανακοίνωσε το εορταστικό ωράριο για τα καταστήματα, που έχει ως εξής: Μεγάλο Σάββατο 04/05/2024: 09.00 - 15.00Κυριακή του Πάσχα 05/05/2024: ΑργίαΔευτέρα 06/05/2024: Αρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο χορός, η μουσική, το τραγούδι, οι φορεσιές, οι εικόνες, οι μνήμες, οι παρουσίες και το χορευτικό αντάμωμα συγκροτημάτων συνθέτουν φέτος το παζλ των εκδηλώσεων που διοργανώνει την Τετάρτη 8 Μαΐου ο δ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με θρησκευτική κατάνυξη και πλήθος πιστών η περιφορά του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Αγγέλων – Α΄Κοιμητήριο της Πάτρας. Όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι πιστοί συμπολίτες μας συμμετείχαν στις θρ
Image
Image

Search