ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ: «Απελπιστική η κατάσταση στα δάση και τις παραλίες της Δυτικής Αχαΐας – Ζητάμε έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ.»

Τον κώδωνα του κινδύνου, για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παραλίες και τα δάση της Δυτικής Αχαΐας, κρούει η Παράταξη «Όραμα για τη Δυτική Αχαΐα» και ο επικεφαλής της, Άγγελος Στεργιόπουλος, καλώντας τη δημοτική Αρχή Αλεξόπουλου να ξεκινήσει, έστω και καθυστερημένα, τις εργασίες που απαιτούνται εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου. Παράλληλα, ζητάει για το θέμα αυτό, έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κλιμάκιο στελεχών της μείζονος αντιπολίτευσης, προχώρησε σε αυτοψία στις παραλίες και τις δασικές εκτάσεις της περιοχής μας, διαπιστώνοντας την απόλυτη απρονοησία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας και την παντελή απουσία των υπηρεσιών του.

Η κατάσταση στις παραλίες είναι απερίγραπτη, όπως φαίνεται σε Αλισσό, Κάτω Αχαΐα, Μπούκα, Αλυκές, Νιφορέικα, Λακόπετρα, Καλογριά, Καλαμάκι και Γιανισκάρι.

Από την άλλη, οι δασικές εκτάσεις σε ορεινή Ωλενία, Μόβρη, Σανταμέρι, Μητόπολη, Φλόκα κ.ά. παραμένουν χωρίς συντήρηση των ήδη υφιστάμενων αντιπυρικών ζωνών και χωρίς δημιουργία νέων, χωρίς συντήρηση, βελτίωση και αποψίλωση των οδικών και δασικών οδών.

«Οι παραλίες παραμένουν ακαθάριστες, αφιλόξενες, με σκουπίδια, πλαστικά και μπάζα, χωρίς τις αυτονόητες υποδομές για τους λουόμενους και χωρίς καμία πρόνοια και σχεδιασμό του Δήμου» σημείωσε ο Άγγελος Στεργιόπουλος, για να προσθέσει:

«Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στους φυσικούς πνεύμονες της περιοχής μας, που δεν έχουν αποψιλωθεί, δεν έχουν δημιουργηθεί ζώνες πυροπροστασίας, ούτε ζώνες ασφαλείας πέριξ των οικισμών.

Η αντιπυρική περίοδος ξεκινάει σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την 1η Μαΐου. Εν τούτοις, ο κ. Αλεξόπουλος δεν έχει κάνει το παραμικρό! Η αβελτηρία που επιδεικνύει η Δημοτική Αρχή Δυτικής Αχαίας είναι τραγική και ελπίζουμε να μην αποβεί καταστροφική!»

 

Ο επικεφαλής της Παράταξης «Όραμα για τη Δυτική Αχαΐα» κάλεσε τον κ. Αλεξόπουλο να αναλάβει τις ευθύνες του:

 

«Καλούμε δημόσια τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαίας, έστω και στο παρά πέντε, επιτέλους να κινητοποιηθεί!

Ζητάμε τη σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, για να συζητηθεί η απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στα δάση και τις παραλίες του Δήμου μας.

Για να μην ξαναζήσουμε τις εφιαλτικές στιγμές του 2017, με τη μεγάλη φωτιά στην Άρλα, που επέφερε τεράστιο πλήγμα στην περιοχή και τους κατοίκους της.

Κάθε περαιτέρω καθυστέρηση από μέρους του κ. Αλεξόπουλου, θα είναι τραγική! Ελπίζουμε να μην αποβεί και μοιραία!»

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου & Περιφορά του Επιταφίου από τον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Πατρών. https://www.youtube.com/watch?v=wP6PIqx7tio&ab_channel=%CE%9B%CE%A5%CE%A7%CE% . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών: Πλήθη πιστῶν κατέκλυσαν τούς Ναούς τῆς Ἀποστολικῆς πόλεως τῶν Πατρῶν, τόσο κατά τήν Μεγάλη Πέμπτη τό βράδυ, στήν Ἀκολουθία τῶν Παθῶν, ὃσ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Πέντε άτομα συνελήφθησαν το τελευταίο διήμερο στην Κεντρική Μακεδονία για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων. Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα της Μ. Παρασ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Με συννεφιά και κάποιες βροχές θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου σήμερα Μεγάλη Παρασκευή (3.5.2024), καθώς ο καιρός θα είναι βροχερός.  Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ ο καιρός θα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ) ανακοινώνονται τα εξής: Συνεπείς με την πολιτική μας κατεύθυνση που μας υπαγορεύει να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

https://www.youtube.com/watch?v=6bFrKLL8zi0&ab_channel=%CE%9B%CE%A5%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από την Γενική Διεύθυνση Έργων και Περιβάλλοντος (Διεύθυνση Περιβάλλοντος Ενέργειας και Πρασίνου – Τμήμα Κοιμητηρίων), του Δήμου Πατρέων, γίνεται γνωστό, σήμερα Μ. Παρασκευή, 3 Μαΐου, η Περιφορά των Ε
Image
Image

Search