ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο πραγματικός «Αρχιερέας της Διαπλοκής»

 

 Του Γιώργου Καρβουνιάρη

Το ψήφισμα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μόνο «κεραυνός εν αιθρία» δεν ήταν». Οι προειδοποιήσεις για τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στη χώρα σε σχέση με το κράτος δικαίου, την ελευθερία του Τύπου αλλά και τις κυβερνητικές πιέσεις στις ανεξάρτητες αρχές, ήταν και πολλές και συνεχείς.

 

Ωστόσο το συγκεκριμένο ψήφισμα που είχε ευρεία πλειοψηφία (ακόμα και από ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος όπου ανήκει η Ν.Δ.) είναι ουσιαστικά το κερασάκι στην τούρτα.

 

Η Ελλάδα υπό τη διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, εμφανίζεται ως ένα αυταρχικό κράτος που παρακολουθεί πολιτικούς αντιπάλους, συγκαλύπτει σκάνδαλα, επιχειρεί να ελέγξει τα ΜΜΕ αλλά και τις Αρχές που παρακολουθούν την κυβέρνηση.

 

Στο ίδιο ψήφισμα καταδικάζεται επίσης η «παράνομη εργαλειοποίηση» του όρου «απειλή για την εθνική ασφάλεια» ως προς την διενέργεια υποκλοπών. Επ' αυτού, οι ευρωβουλευτές ζητούν ενίσχυση των δημοκρατικών μηχανισμών, έρευνες με τη βοήθεια της Europol, καθώς και ανάκληση της νομοθεσίας που θέτει την ΕΥΠ υπό τον έλεγχο του πρωθυπουργού.

 

Υπό το πρίσμα και του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είναι πλέον κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο ποιος πολιτικός ηγέτης θα μπορούσε απολύτως «επάξια» να λάβει τον τίτλο του  «Αρχιερέα της Διαπλοκής»!

 

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στην μάχη των προαγωγικών εξετάσεων από σήμερα Δευτέρα 20 Μαϊου, οι μαθητές της Α’ και της Β΄Λυκείου και των απολυτηρίων εξετάσεων οι μαθητές της Γ’ Λυκείου. Ειδικότερα ξεκινούν σή . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής της Stoiximan Super League. Έπειτα από πέντε χρόνια, ο Δικέφαλος επέστρεψε στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, εξασφαλίζοντας μάλιστα τον τέταρτο τίτλ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε, αλλά ο ΠΑΟΚ πέρασε και από το Κλεάνθης Βικελίδης και στέφθηκε αυτός πρωταθλητής. Η Ένωση επικράτησε της Λαμίας με 3-0 και έκλεισε τη σεζόν με νίκη και . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ισόπαλο 2-2 έληξε το ντέρμπι της Λεωφόρου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό με τους "ερυθρόλευκους" να βγαίνουν κερδισμένοι όχι μόνο γιατί πήραν το βαθμό της ισοπαλίας που . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ομάδα μαθητών του 1ου ΓΕΛ Αιγίου «Detectives_007» συμμετείχε στον διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA) “Climate Detectives”.  Ο διαγωνισμός ήταν πανευρωπαϊκός και αφορούσε στη μελέ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Νέο ιδιοκτήτη έχει το σπίτι όπου διέμενε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην Πάτρα με τον Μάνο Δασκαλάκη και τα τρία παιδιά τους. Το ακίνητο αγόρασε Τούρκος επενδυτής, με σκοπό να λάβει Golden Visa σύμφωνα με τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικώνελέγχων προς το ευρύ κοινό εκ μέρους της 6 η ΥΠΕ, σε συνεργασία μετον ΕΟΔΥ.Τη Δευτέρα 20 Μαΐου προγραμματίζονται δειγματοληπτικοί έλεγχοισ
Image
Image

Search