ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Επίσκεψη Αναγνωστοπούλου στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας και στο Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας

Επίσκεψη στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας και στο Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας πραγματοποίησε το Σάββατο 6.04.2024,  η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Αριστεράς Σία Αναγνωστοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η κα Αναγνωστοπούλου ενημερώθηκε για τα τρέχοντα αστυνομικά θέματα στην περιοχή της Αχαΐας, με έμφαση στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.Η βουλευτής τόνισε τη σημασία της εξειδικευμένης εκπαίδευσης για την κατάλληλη λήψη καταγγελιών, με σεβασμό και ενσυναίσθηση προς τα θύματα αλλά και της δια βίου εκπαίδευσης των αστυνομικών ως θεμελιώδες εργαλείο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας και συνομίλησε με τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Χρήστο Αμτζόπουλο και την Αστυνόμο Β ́ και Προϊσταμένη του Γραφείου Ιωάννα Βλάχου για τα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν, για τυχόν βελτιώσεις που μπορούν να υλοποιηθούν προς όφελος των θυμάτων αλλά και την ανάγκη στενής συνεργασίας με φορείς υποστήριξης.

Τέλος η κα Αναγνωστοπούλου δήλωσε τη στήριξη της στο δύσκολο έργο του Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας, υπογράμμισε την ανάγκη για ενίσχυση των δομών υποστήριξης των θυμάτων αλλά και την ανάγκη δημιουργίας ενός ακόμη Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας στην Αχαΐα για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του φαινομένου.

Πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να δεσμευτεί ουσιαστικά και να αναλάβει δράση με στόχο την προστασία των θυμάτων, την τιμωρία των θυτών και την εξάλειψη του φαινομένου. Η έως τώρα αδράνεια της κυβέρνησης να θεσμοθετήσει τον όρο "γυναικοκτονία" φανερώνει μια ανησυχητική έλλειψη ευαισθησίας απέναντι στην έμφυλη βία. Η άρνηση αναγνώρισης του φαινομένου ισοδυναμεί με άρνηση αναγνώρισης της βίαιης πραγματικότητας που βιώνουν οι γυναίκες.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Συνολικά 72.577.679 ευρώ θα καταβληθούν σε 67.269 δικαιούχους, από τις 20 έως τις 24 Μαΐου 2024, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρώην σύμβουλος του Νάιτζελ Φάρατζ (πάλαι ποτέ ηγέτης του Κόμματος του Brexit και του αντιμεταναστευτικού UKIP), Τζορτζ Κοτρέλ φέρεται να έχασε, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετα . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Για ακόμη μία χρονιά η  Φινλανδία βρέθηκε  στην κορυφή του καταλόγου με τις πιο ευτυχισμένες χώρες. Παρόλο που η χώρα έχει κρύο κλίμα, και μεγάλους χειμώνες  οι άνθρωποι της Φινλαν . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σχετικά με τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε ότι «οι δηλώσεις του ανήμερα της 105ης επετείου της Γε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Των απαγορεύσεων εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, οι κτηματίες και οι κτηνοτρόφοι των περιοχών και όσοι κινούνται σε εθνικούς, επαρχιακούς και ασφαλτοστρωμένους δημοτικούς δρόμους. Η
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

: Ο Βαγγέλης Καραχάλιος και η παράταξη Δημοκρατική Συνεργασία Μηχανικών αναδείχθηκαν μεγάλη νικητές στις εκλογές του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παράταξη του νυν προέδρου Βαγγέλη Καρα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ὁ μακαριστός Μητροπολίτης πρ. Πατρῶν Νικόδημος Βαλληνδρᾶς, ἒφερε τό ὂνομα τοῦ Κηδευτοῦ τοῦ Σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ Νικοδήμου, τοῦ κρυφοῦ μαθητοῦ τοῦ Κυρίου καί Μυροφόρου. •Τήν παραμονή τῆς ἑορτῆς
Image
Image

Search