GASTRONOMY

GASTRONOMY

Ζυμαρικά με τόνο και λιαστή ντομάτα

Υλικά

500 γρ. πένες ριγέ ή ριγκατόνι
2 κονσέρβες 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
4 κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα φύλλα
300ml κρέμα γάλακτος
280 γρ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες και κομμένες στα τέσσερα
200 γρ. γλυκό καλαμπόκι χωρίς προσθήκη αλατιού, στραγγισμένο
3 κονσέρβες τόνου 120 γρ. σε νερό, στραγγισμένες
100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

 

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Προθερμάνετε το φούρνο και βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Ρίξτε μέσα τα ζυμαρικά και βράστε τα για 1 λεπτό λιγότερο από ό,τι προτείνει η συσκευασία.

Βήμα 2ο

Εν τω μεταξύ, φτιάξτε τη σάλτσα σιγοβράζοντας τις ντομάτες σε ένα βαθύ τηγάνι με λίγο αλάτι και το θυμάρι για περίπου 5 λεπτά. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε για άλλα 4-5 λεπτά.

Βήμα 3ο

Στραγγίζετε τα ζυμαρικά, κρατώντας λίγο από το νερό μαγειρέματος, και τα ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα. Περιχύνετε με την κρεμώδη σάλτσα ντομάτας, τις λιαστές ντομάτες, το γλυκό καλαμπόκι και τον τόνο.

Βήμα 4ο

Βάλτε τα μακαρόνια σε ένα πυρίμαχο σκεύος σκορπίζοντας το τριμμένο τσένταρ ανάμεσα στις στρώσεις. Πασπαλίστε την παρμεζάνα από πάνω και ψήστε για 5 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.

 

 

ΠΗΓΗ

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δυστυχώς δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή, μετά από νοσηλεία λίγων ημερών από το πρωί του Σαββάτου του Λαζάρου, ο Δημήτρης Τσελιμέκης από την Πάτρα, φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με εορταστικό ωράριο λόγω Πάσχα θα λειτουργούν μέχρι και σήμερα, Μεγάλο Σάββατο (04/05), τα εμπορικά καταστήματα, αλλά και τα σούπερ μάρκετ σε όλη την επικράτεια. Οι καταναλωτές μ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου θα φτάσει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως μεταφέροντας μαζί του το χαρμόσυνο αναστάσιμο μήνυμα. Για το σκοπό αυτό μεταβαίνει επιτ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΕΣ ΙΑΤΡΟΙ                                3, 4 Μαΐου 2024 (Από 7π.μ. Μ. Παρασκευής έως 7π.μ. Κυριακής Πάσχα) Αγγειοχειρουργός:Λυμπερόπουλος ΛάμπροςΑθανασίου Διάκου 29, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δυστυχώς δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή, μετά από νοσηλεία λίγων ημερών από το πρωί του Σαββάτου του Λαζάρου, ο Δημήτρης Τσελιμέκης από την Πάτρα, φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Π
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας ανακοίνωσε το εορταστικό ωράριο για τα καταστήματα, που έχει ως εξής: Μεγάλο Σάββατο 04/05/2024: 09.00 - 15.00Κυριακή του Πάσχα 05/05/2024: ΑργίαΔευτέρα 06/05/2024: Αρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο χορός, η μουσική, το τραγούδι, οι φορεσιές, οι εικόνες, οι μνήμες, οι παρουσίες και το χορευτικό αντάμωμα συγκροτημάτων συνθέτουν φέτος το παζλ των εκδηλώσεων που διοργανώνει την Τετάρτη 8 Μαΐου ο δ
Image
Image

Search