GASTRONOMY

GASTRONOMY

Αγκινάρες αλά πολίτα με σουπιές

Υλικά (για 4 άτομα)

6 αγκινάρες καθαρισμένες, κομμένες στη μέση

1 κιλό σουπιές καθαρισμένες, σε μερίδες

3 κρεμμυδάκια φρέσκα, χοντροκομμένα

4 καρότα καθαρισμένα, σε λεπτές φέτες

2 πατάτες μέτριες, καθαρισμένες, σε κύβους

2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

χυμό από 1-2 λεμόνια

⅔ φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Αλείφετε τις αγκινάρες με λεμόνι για να μη μαυρίσουν και τις βάζετε στην άκρη. Σοτάρετε τις σουπιές στο μισό λάδι μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους και να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και 1½ φλιτζάνι νερό και τις αφήνετε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά. Σοτάρετε στο υπόλοιπο λάδι τα κρεμμυδάκια, τα καρότα, τις αγκινάρες και τις πατάτες μέχρι να καλυφθούν καλά με το λάδι και να μαραθούν λίγο. Προσθέτετε τα λαχανικά στις σουπιές που έχουν βράσει για 20 λεπτά και τα ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε το φαγητό και αφήνετε να σιγοβράσει για 20 λεπτά επιπλέον μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και οι αγκινάρες. Διαλύετε το κορνφλάουρ στο χυμό του λεμονιού και το προσθέτετε στο φαγητό. Αφήνετε να βράσει λίγο μέχρι να δέσει η σάλτσα του. Σερβίρετε τις σουπιές με τα λαχανικά και πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας-Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, τη σύμπραξη της Επιτροπής Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών και την οργανωτι . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης σπιράλ, αναφέρονται τα εξής: Η παραχώρηση γραφείων στις δημοτικές παρατάξεις δεν εμπίπτει μόνο στις αρμοδιότητες μιας σοβαρής δημοτικής αρχής . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Θέατρο Λιθογραφείον παρουσιάζει, την παράσταση χορού “Αμφί” την Παρασκευή 31 Μαΐου, στις 21:30 Τηλ. κρατήσεων  2610328394 https://www.ticketservices.gr/event/amfi/?eventid . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

H σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας-Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, τη σύμπραξη της Επιτροπής Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών και την οργανωτική επιμέλεια του Παν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη στην Πάτρα για την Αναστασία Γιαννοπούλου, που "έσβησε" σε ηλικία μόλις 40 ετών. Αντιμετώπιζε χρόνιο πρόβλημα με την καρδιά της και προ ημερών είχε μεταβεί στην Αθήνα για τον σκοπό αυτό. Δυστυχ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Των απαγορεύσεων εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, οι κτηματίες και οι κτηνοτρόφοι των περιοχών και όσοι κινούνται σε εθνικούς, επαρχιακούς και ασφαλτοστρωμένους δημοτικούς δρόμους. Η
Image
Image

Search