GASTRONOMY

GASTRONOMY

«Μπριζόλες» λάχανου με σαλάτα από σιτάρι, παντζάρι και ξινόμηλο

40' προετοιμασία
1 ώρα και 55' μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 14 ώρες και 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τις μπριζόλες λάχανου

 1 κεφάλι λάχανο
 1 κουτ. γλυκού έτοιμο μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
 2-3 κουτ. σούπας
 ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σαλάτα με σιτάρι

 150 γρ. σιτάρι αποφλοιωμένο, μουλιασμένο αποβραδίς σε νερό
 40 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ξανθύνει έντονα
 2 παντζάρια, καθαρισμένα, χοντροτριμμένα
 2 ξινόμηλα, χοντροτριμμένα
 60 ml ελαιόλαδο
 20 ml ξίδι
 30 ml χυμός λεμονιού
 ξύσμα από 1 λεμόνι
 80 γρ. καρύδια, καβουρδισμένα στους 150°C για 12-15 λεπτά, σπασμένα
 1 ώριμο αβοκάντο, σε μικρά κυβάκια, ραντισμένα με 30 ml χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν
 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
 7-8 ελιές θρούμπες, ψιλοκομμένες
 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σαλάτα με σιτάρι

Για να ετοιμάσουμε τις «μπριζόλες» λάχανου με σαλάτα από σιτάρι, παντζάρι και ξινόμηλο, πρώτα στραγγίζουμε το σιτάρι, το ξεπλένουμε και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό.
Το βράζουμε για 1 1⁄2 ώρα, μέχρι να μαλακώσει και να αρχίσει να σκάει.
Λίγα λεπτά πριν το αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατίζουμε.
Το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το σουσάμι και ανακατεύουμε καλά.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε τα δύο μπολ κατά μέρος.

Λάχανο

Με μεγάλο μαχαίρι κόβουμε κωνικά το κοτσάνι του λάχανου (όπως το κόβουμε για να βράσουμε λάχανο για ντολμάδες) και το αφαιρούμε.
Έπειτα κόβουμε το λάχανο σε 4 ισόπαχες φέτες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.
Αλείφουμε τις φέτες λάχανο με το ελαιόλαδο και από τις δύο μεριές και τις πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και το μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο.
Βάζουμε τις φέτες στο ταψί, σε μονή στρώση, φουρνίζουμε και τις ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν στις άκρες τους τα φύλλα.

Σερβίρισμα

Μοιράζουμε τις μπριζόλες λάχανου σε πιάτα και δίπλα τους μοιράζουμε το σιτάρι, σε λοφάκι.
Πάνω σε κάθε λοφάκι βάζουμε από λίγο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας και ραντίζουμε με λίγο επιπλέον χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε αμέσως.

https://www.gastronomos.gr/

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Συνολικά 72.577.679 ευρώ θα καταβληθούν σε 67.269 δικαιούχους, από τις 20 έως τις 24 Μαΐου 2024, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρώην σύμβουλος του Νάιτζελ Φάρατζ (πάλαι ποτέ ηγέτης του Κόμματος του Brexit και του αντιμεταναστευτικού UKIP), Τζορτζ Κοτρέλ φέρεται να έχασε, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετα . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Για ακόμη μία χρονιά η  Φινλανδία βρέθηκε  στην κορυφή του καταλόγου με τις πιο ευτυχισμένες χώρες. Παρόλο που η χώρα έχει κρύο κλίμα, και μεγάλους χειμώνες  οι άνθρωποι της Φινλαν . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σχετικά με τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε ότι «οι δηλώσεις του ανήμερα της 105ης επετείου της Γε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Των απαγορεύσεων εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, οι κτηματίες και οι κτηνοτρόφοι των περιοχών και όσοι κινούνται σε εθνικούς, επαρχιακούς και ασφαλτοστρωμένους δημοτικούς δρόμους. Η
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

: Ο Βαγγέλης Καραχάλιος και η παράταξη Δημοκρατική Συνεργασία Μηχανικών αναδείχθηκαν μεγάλη νικητές στις εκλογές του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παράταξη του νυν προέδρου Βαγγέλη Καρα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ὁ μακαριστός Μητροπολίτης πρ. Πατρῶν Νικόδημος Βαλληνδρᾶς, ἒφερε τό ὂνομα τοῦ Κηδευτοῦ τοῦ Σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ Νικοδήμου, τοῦ κρυφοῦ μαθητοῦ τοῦ Κυρίου καί Μυροφόρου. •Τήν παραμονή τῆς ἑορτῆς
Image
Image

Search