GASTRONOMY

GASTRONOMY

«Μπριζόλες» κουνουπιδιού με ταμπουλέ αγκινάρας

45' προετοιμασία
25' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το ταμπουλέ

 250 γρ. πλιγούρι ψιλό
 140 ml χυμός λεμονιού
 2/3 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος
 2/3 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένος μαϊντανός
 50 γρ. κολοκυθόσποροι
 2 φρέσκες αγκινάρες, καθαρισμένες, ψιλοκομμένες
 1/4 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο ή πιπέρι καγιέν
 1/2 μικρό κοκκινόφλουδο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
 ξύσμα από 1/2 λεμόνι
 30 ml ελαιόλαδο

Για το κουνουπίδι

 1 μέτριο κουνουπίδι, χωρίς το σκληρό μέρος του κοτσανιού, κομμένο σε 4 ισόπαχες φέτες
 1/2 κουτ. γλυκού σπόροι κόλιανδρου
 1/2 κουτ. γλυκού σπόροι κύμινου
 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
 χυμός και ξύσμα από 1/2 λεμόνι
 100 ml ελαιόλαδο
 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Ταμπουλέ

Για να ετοιμάσουμε τις «μπριζόλες» κουνουπιδιού με ταμπουλέ αγκινάρας, αρχικά βάζουμε σε ένα μπολ τον μισό χυμό λεμονιού (70 ml) και το πλιγούρι, συμπληρώνουμε με 180 ml ζεστό νερό, αλατίζουμε, ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει, να φουσκώσει και να απορροφήσει όλο το υγρό.
Το αφρατεύουμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για το ταμπουλέ (εκτός από τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού) και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και αφήνουμε κατά μέρος.

Κουνουπίδι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και βάζουμε εκεί τις φέτες κουνουπιδιού σε μονή στρώση.
Τις αλείφουμε με λίγο από το ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές και τις αλατοπιπερώνουμε.
Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 15 λεπτά από τη μία πλευρά.
Τις γυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Παράλληλα, ζεσταίνουμε ένα σκέτο μικρό αντικολλητικό τηγάνι και καβουρδίζουμε τους σπόρους κόλιανδρου και του κύμινου για 30-40 δευτερόλεπτα, μέχρι να σκορπίσουν το άρωμά τους.
Τους κοπανίζουμε στο γουδί, τους ρίχνουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον χυμό, αλατοπίπερο και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά.
Ξεφουρνίζουμε το κουνουπίδι και μοιράζουμε τις φέτες σε πιάτα.
Από πάνω μοιράζουμε κουταλιές από το ταμπουλέ και περιχύνουμε με το αρωματισμένο ελαιόλαδο.
Ραντίζουμε με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως.

https://www.gastronomos.gr/

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας-Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, τη σύμπραξη της Επιτροπής Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών και την οργανωτι . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης σπιράλ, αναφέρονται τα εξής: Η παραχώρηση γραφείων στις δημοτικές παρατάξεις δεν εμπίπτει μόνο στις αρμοδιότητες μιας σοβαρής δημοτικής αρχής . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Θέατρο Λιθογραφείον παρουσιάζει, την παράσταση χορού “Αμφί” την Παρασκευή 31 Μαΐου, στις 21:30 Τηλ. κρατήσεων  2610328394 https://www.ticketservices.gr/event/amfi/?eventid . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

H σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας-Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, τη σύμπραξη της Επιτροπής Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών και την οργανωτική επιμέλεια του Παν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη στην Πάτρα για την Αναστασία Γιαννοπούλου, που "έσβησε" σε ηλικία μόλις 40 ετών. Αντιμετώπιζε χρόνιο πρόβλημα με την καρδιά της και προ ημερών είχε μεταβεί στην Αθήνα για τον σκοπό αυτό. Δυστυχ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Των απαγορεύσεων εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, οι κτηματίες και οι κτηνοτρόφοι των περιοχών και όσοι κινούνται σε εθνικούς, επαρχιακούς και ασφαλτοστρωμένους δημοτικούς δρόμους. Η
Image
Image

Search