GASTRONOMY

GASTRONOMY

Σολομός με κρούστα παρμεζάνας

Υλικά

    4 φιλέτα σολομού
    1/4 φλ. τσαγιού φρυγανιά panko
    1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
    1 κ. γλ. μαϊντανό αποξηραμένο ή φρέσκο
    1/2 κ. γλ. αλάτι
    1/4 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
    1/3 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
    3 κ. σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο (ή ελαιόλαδο)
    Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με μία λαδόκολλα.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το panko, τη σκόνη σκόρδου, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και 1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως με ένα πιρούνι ή τα χέρια σας.

Τοποθετήστε τον σολομό με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω στο προετοιμασμένο ταψί. Σκουπίστε τον με μια χαρτοπετσέτα. Αλείψτε τον σολομό με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και πασπαλίστε με το μείγμα παρμεζάνας, πιέζοντας απαλά για να κολλήσει στον σολομό. Πασπαλίστε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Ψήστε μέχρι το panko να ροδίσει και ο σολομός να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι, 12 έως 15 λεπτά.

Μοιράστε το σολομό σε 4 πιάτα. Σερβίρετε με τις φέτες λεμονιού στο πλάι.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Συνολικά 72.577.679 ευρώ θα καταβληθούν σε 67.269 δικαιούχους, από τις 20 έως τις 24 Μαΐου 2024, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρώην σύμβουλος του Νάιτζελ Φάρατζ (πάλαι ποτέ ηγέτης του Κόμματος του Brexit και του αντιμεταναστευτικού UKIP), Τζορτζ Κοτρέλ φέρεται να έχασε, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετα . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Για ακόμη μία χρονιά η  Φινλανδία βρέθηκε  στην κορυφή του καταλόγου με τις πιο ευτυχισμένες χώρες. Παρόλο που η χώρα έχει κρύο κλίμα, και μεγάλους χειμώνες  οι άνθρωποι της Φινλαν . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σχετικά με τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε ότι «οι δηλώσεις του ανήμερα της 105ης επετείου της Γε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Των απαγορεύσεων εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, οι κτηματίες και οι κτηνοτρόφοι των περιοχών και όσοι κινούνται σε εθνικούς, επαρχιακούς και ασφαλτοστρωμένους δημοτικούς δρόμους. Η
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

: Ο Βαγγέλης Καραχάλιος και η παράταξη Δημοκρατική Συνεργασία Μηχανικών αναδείχθηκαν μεγάλη νικητές στις εκλογές του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παράταξη του νυν προέδρου Βαγγέλη Καρα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ὁ μακαριστός Μητροπολίτης πρ. Πατρῶν Νικόδημος Βαλληνδρᾶς, ἒφερε τό ὂνομα τοῦ Κηδευτοῦ τοῦ Σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ Νικοδήμου, τοῦ κρυφοῦ μαθητοῦ τοῦ Κυρίου καί Μυροφόρου. •Τήν παραμονή τῆς ἑορτῆς
Image
Image

Search