GASTRONOMY

GASTRONOMY

Στριφτάρια με πέστο και παρμεζάνα

Υλικά

    2 φλ. τσαγιού κέιλ, χοντροκομμένο
    1/4 φλ. τσαγιού ωμά καρύδια
    1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
    1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη
    1 κ. σ. χυμό λεμονιού
    1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
    Αλάτι και πιπέρι
    2 φύλλα σφολιάτα, αποψυγμένη
    1 αυγό, χτυπημένο

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάλτε μια μικρή κατσαρόλα με νερό σε βρασμό.

Προσθέστε το κέιλ και μαγειρέψτε το μέχρι να γίνει καταπράσινο και να μαραθεί ελαφρώς, περίπου 1 λεπτό. Αφαιρέστε το, αφήστε το να κρυώσει και πιέστε τα περιττά υγρά.

Σε ένα μπλέντερ, συνδυάστε το ξεπλυμένο κέιλ, τα καρύδια, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το λεμόνι και το ελαιόλαδο. Χτυπήστε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο, προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση και αφήστε το στην άκρη.

Ανοίξτε ένα φύλλο σφολιάτας σε αλευρωμένη επιφάνεια.

Απλώστε το πέστο ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη, αφήνοντας ένα περιθώριο στις άκρες.

Τοποθετήστε από πάνω το υπόλοιπο φύλλο ζύμης, πιέζοντας τις άκρες μεταξύ τους.

Κόψτε τη ζύμη στη μέση και στη συνέχεια σε λωρίδες.

Στρίψτε κάθε λωρίδα αρκετές φορές και τοποθετήστε την σε ένα ταψί.

Ανακατέψτε ένα χτυπημένο αυγό με 1 κουταλάκι του γλυκού νερό και αλείψτε τα στριφτάρια με το αυγό.

Ψήστε 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ταινία «Oh, Canada» του Πολ Σρέιντερ έκανε πρεμιέρα στο 77ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών φέρνοντας στο κόκκινο χαλί της διοργάνωσης τους πρωταγωνιστές της, Ούμα Θέρ . . .
ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Το άγχος είναι η φυσική αντίδραση του σώματός μας στην πίεση.Το κλειδί είναι να εντοπίσουν οι γονείς τα σωματικά συμπτώματα και τα συμπεριφορικά σημάδια του άγχους.Είναι σημαντικό . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Συνολικά 72.577.679 ευρώ θα καταβληθούν σε 67.269 δικαιούχους, από τις 20 έως τις 24 Μαΐου 2024, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρώην σύμβουλος του Νάιτζελ Φάρατζ (πάλαι ποτέ ηγέτης του Κόμματος του Brexit και του αντιμεταναστευτικού UKIP), Τζορτζ Κοτρέλ φέρεται να έχασε, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Των απαγορεύσεων εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, οι κτηματίες και οι κτηνοτρόφοι των περιοχών και όσοι κινούνται σε εθνικούς, επαρχιακούς και ασφαλτοστρωμένους δημοτικούς δρόμους. Η
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

: Ο Βαγγέλης Καραχάλιος και η παράταξη Δημοκρατική Συνεργασία Μηχανικών αναδείχθηκαν μεγάλη νικητές στις εκλογές του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παράταξη του νυν προέδρου Βαγγέλη Καρα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ὁ μακαριστός Μητροπολίτης πρ. Πατρῶν Νικόδημος Βαλληνδρᾶς, ἒφερε τό ὂνομα τοῦ Κηδευτοῦ τοῦ Σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ Νικοδήμου, τοῦ κρυφοῦ μαθητοῦ τοῦ Κυρίου καί Μυροφόρου. •Τήν παραμονή τῆς ἑορτῆς
Image
Image

Search