Kέικ σοκολάτας

Υλικά:

  • 300 gr κουβερτούρα
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 250 gr βιτάμ
  • 7 αυγά
  • Λίγο κονιάκ

Για το γλάσο

  • 75 gr κουβρτούρα
  • 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα ασπράδια με δυο κουταλιές ζάχαρη με μίξερ χειρός μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα.

Λιώνουμε το βιτάμ σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα να λιώσει.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα την υπόλοιπη ζάχαρη.

Ρίχνουμε τους κρόκους στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο ανακατεύοντας συνεχώς.

Τέλος ρίχνουμε το κονιάκ και προσθέτουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά μέχρι να γίνει ενιαίο μείγμα.

Βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς για 15 λεπτά.

Περιμένουμε να κρυώσει καλά, τουλάχιστον δυο ώρες, και ξεφορμάρουμε.

Περιχύνουμε με γλάσο, το οποίο φτιάχνουμε προσθέτοντας λίγη κρέμα γάλακτος σε λιωμένη σοκολάτα.