Cheesecake με λάιμ και αβοκάντο από τον Άκη Πετρετζίκη!

Υλικά

150 γρ. πτι-μπέρ μπισκότα, ολικής
100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
10 γρ. φύλλα ζελατίνης
1 μέτριο αβοκάντο
300 γρ. τυρί κρέμα
350 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ
Για το σερβίρισμα

150 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος κρύα
ξύσμα από 1 λάιμ


Εκτέλεση

Χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τα πτι-μπέρ μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.
Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να πάρει το μπισκότο υφή βρεγμένης άμμου.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία φόρμα 20 εκ. με αποσπώμενο πάτο και πιέζουμε με τον πάτο ενός ποτηριού ώστε να είναι επίπεδη η βάση μας. Βάζουμε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά μέχρι να σφίξει η βάση.
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό.
Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάμε το αβοκάντο, το τυρί κρέμα, τα 200 γρ. κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα από τα λάιμ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Παράλληλα, βάζουμε τα 150 γρ. κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει. Στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνης καλά με τα χέρια μας και τα προσθέτουμε στο κατσαρολάκι με την κρέμα. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσουν εντελώς οι ζελατίνες.
Περιχύνουμε την κρέμα με τις ζελατίνες στο πολυμηχάνημα με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να σφίξει.
Αφού σφίξει αφαιρούμε από το ψυγείο και με προσοχή ξεφορμάρουμε.
Χτυπάμε τη φυτική κρέμα μέχρι να γίνει σαντιγί και μεταφέρουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ.
Διακοσμούμε το cheesecake.
Πασπαλίζουμε με το ξύσμα λάιμ και σερβίρουμε.