Ρολό Κοτόπουλο με πατάτες

Υλικά Συνταγής

    2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    1 σκ. σκόρδο
    3 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 συσκευασία ψιλοκομμένη ντομάτα
    1200 γρ. κιμάς κοτόπουλο
    1 καρότο ψιλοτριμμένο
    1 κολοκύθι τριμμένο
    2 κ.σ. ξύδι
    6 κ.σ. βρώμη
    1 αβγό
    1 ασπράδι
    λίγο μπαχάρι τριμμένο
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Για τις πατάτες
    8 πατάτες
    1/4 φλ. ελαιόλαδο
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    λίγο αποξηραμένο θυμάρι ή ρίγανη
    2 φλ. ζωμό κότας

Εκτέλεση

Για να δόσουμε έξτρα νοστιμιά στο ρολό κοτόπουλο, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, για να γίνουν διάφανα χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο (σπασμένο) και σοτάρουμε 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τη ντομάτα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το ρολό κοτόπουλο

καθώς επίσης και τα 2/3 από τη σάλτσα ντομάτας. Κρατάμε λίγη σάλτσα για το τελείωμα του ρολού.

Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά. Το μείγμα κιμά πρέπει να είναι αφράτο, όχι σφιχτό. Προσθέτουμε λίγο ζωμό στο ζύμωμα (περίπου 1/3 φλυτζανιού, όχι παραπάνω), αν το μείγμα φαίνεται σφιχτό.

Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες στρογγυλές. Τις βάζουμε σε ταψί. Περιχύνουμε τις πατάτες με λίγο ελαιόλαδο και μετά με το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε.

Δίνουμε σχήμα ρολού στον κιμά και ακουμπάμε πάνω στις πατάτες. Καλύπτουμε την επιφάνεια του ρολού με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.

Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και σφραγίζουμε το ταψί. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 40 λεπτά.

Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C και ξεσκεπάζουμε το ταψί. Ψήνουμε για επιπλέον 30 λεπτά για να μαλακώσουν  οι πατάτες και να ψηθεί μέχρι μέσα το ρολό. Αφήνουμε να σταθεί για 5-10 λεπτά και έπειτα κόβουμε σε φέτες. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.

Βάζουμε πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα.

argiro.gr