Ομελέτα με εντόσθια κοτόπουλου

Μια ομελέτα, που σε μας τους μεγαλύτερους θα θυμίσει μυρωδιές και γεύσεις απ᾿ τα παιδικά μας χρόνια και στους νεότερους, θα γνωρίσει μια γεύση, που έρχετε από πολύ παλιά.
Δοκιμάστε τη, αν δεν την έχετε φάει ποτέ και θα εντυπωσιαστείτε.

Ομελέτα με εντόσθια κοτόπουλου

Υλικά

εντόσθια από 4 κοτόπουλα
4 αυγά
3 - 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
   
Πλένουμε καλά και προσεκτικά τα εντόσθια και τα βάζουμε σ᾿ ένα βαθύ τηγάνι.
Ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται, για να τα σκεπάζει.
Τ᾿ αφήνουμε να βράσουν 2'- 3', ξαφρίζοντάς τα όταν χρειάζεται.
Τα αποσύρουμε απ᾿ τη φωτιά, τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα χοντροκόβουμε 

Από τις κοιλιές, κρατάμε μόνο τα μαλακά κομμάτια και πετάμε τα σκληρά.
Τα ξαναβάζουμε στο τηγάνι (αφού το ξεπλύνουμε), προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το λάδι και νερό, όσο να τα σκεπάζει.
Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, να πιούν όλα τα υγρά τους και να σοταριστούν ελαφρά.
(Εάν χρειαστεί κι άλλο νερό, προσθέτουμε).


Σ᾿ ένα μπολ χτυπάμε τ᾿ αυγά, τ᾿ αλατοπιπερώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα συκωτάκια.
Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και συνεχίζουμε για 2'- 3' ακόμη το τηγάνισμα, μέχρι να ροδίσει η ομελέτα μας.

Τη συνοδεύουμε με σαλάτα και βαρελίσια φέτα απ᾿ τα Καλάβρυτα.