Τα 7 ...θανάσιμα αμαρτήματα για την υγεία μας

Πόσες φορές έχετε πιάσει τον εαυτό σας να κάνει καθημερινά τις ίδιες κινήσεις αυτόματα, χωρίς να σκεφτείτε πώς και γιατί. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που θα ήταν καλύτερο να δίναμε μεγαλύτερη προσοχή πριν τις κάνουμε διότι μπορεί να έχουν μεγάλη επίπτωση στο σώμα μας.

Ποια είναι λοιπόν τα πράγματα αυτά που επηρεάζουν αρνητικά το σώμα μας και τι πρέπει να κάνουμε για να βελτιώσουμε την υγείας μας.

1. Πολύ αργή αναπνοή

Οι περισσότερο αναπνέουν από το στήθος. Ωστόσο, είναι καλύτερο αν μάθουμε να αναπνέουμε από την κοιλιά ή το διάφραγμα παίρνοντας μια βαθύτερη αναπνοή, διότί με αυτό τον τρόπο διώχνουμε το στρες

2. Πολύ συχνή άσκηση

Οι περισσότεροι που αθλούνται φτάνουν συχνά στην υπερβολή. Η άθληση όμως ακόμα και έξι φορές την εβδομάδα οδηγεί το σώμα σε υπερκόπωση.

3. Λάθος επιλογή παπουτσιών

Η λανθασμένη επιλογή παπουτσιών είναι πιθανό να δημιουργήσει προβλήματα τόσο στον αυχένα όσο και στην μέση.

4. Το συχνό ντουζ

Το συχνό λούσιμο κάνει κακό στα μαλλιά διότι παράγονται περισσότερα έλαια. Επίσης, το πολύ ζεστό νερό δημιουργεί ξηρότητα στο δέρμα ενώ το συχνό τρίψιμο του σώματος με την πετσέτα μπορεί να απομακρύνει από το δέρμα ακόμα και τα καλά βακτήρια.

5. Βρώμικο πλυντήριο

Ιίσως τα ρούχα μας να μην είναι τόσο καθαρά όσο νομίζουμε, αν δεν καθαρίζουμε συχνά το πλυντήριο.


6. Ο ύπνος πολλές ή λίγες ώρες

Χωρίς τη σωστή ποσότητα ύπνου, ο εγκέφαλός μας αρχίζει να καταρρέει. Επτά έως εννέα ώρες ύπνου είναι το ιδανικό, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος απώλειας μνήμης, δημιουργικότητας και συναισθηματικής αστάθειας.

7. Η καθιστική ζωή

Είναι γνωστό πως η καθιστική ζωής μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα υγείας, και όχι μόνο στη μέση.