"Αποθήκη ψυχών" και πάλι η Πάτρα - Ζητείται λύση για το μεταναστευτικό

Πρόσφυγες , άνθρωποι που διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες, κυρίως σε δύο χώρους στην Πάτρα,  την ΑΒΕΞ και το πρώην εργοστάσιο του Λαδόπουλου, που στην πραγματικότητα έχουν μετατραπεί σε άτυπους χώρους φιλοξενίας. Ένστολοι που προσπαθούν αγωνιωδώς να τους απομακρύνουν εντός και εκτός της λιμενικής ζώνης (Αστυνομία - Λιμενικό ). Μια καθημερινή μάχη και από τις δύο πλευρές , από την μια εξαθλιωμένοι συνάνθρωποι μας που έφυγαν από τις χώρες που ζούσαν καθώς οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν ήταν τέτοιες που δεν τους επέτρεπαν να μείνουν , αστυνομικοί και λιμενικοί που προσπαθούν να θωρακίσουν το Λιμάνι της Πάτρας (πύλη εισόδου και εξόδου της χώρας) και στην αντίπερα όχθη η ανυπαρξία του κατά τα άλλα πολιτισμένου κράτους που δεν γυρνά το βλέμμα για να δει κατάματα το πρόβλημα , στην πραγματική του διάσταση..

Η Πάτρα γίνεται και πάλι "αποθήκη ψυχών" , ανθρώπων κατατρεγμένων που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο , με τα κυκλώματα που φαίνεται να διεκδικούν το "λιμάνι" , και συγκεκριμένα το ποιός πρόσφυγας θα περάσει από αυτούς, έναντι χρηματικής αμοιβής, για να μπορέσει να διεκδίκησει μια παράνομη θέση σε κρυμμένος σε κάποιο σημείο , ενός φορτηγού μήπως και καταφέρει και φτάσει στην Ιταλία. Αν τα καταφέρει , τρέχοντας μέσα στην Ακτή Δυμαίων όπου τα αυτοκίνητα αναπτύσσουν ταχύτητες και στη συνέχεια αν περάσουν από το μπλόκο αστυνομίας και λιμενικού , αν καταφέρουν να τρυπώσουν σε κάποια νταλίκα που κινείται , κινούμενοι και οι ίδιοι ανάμεσα στις νταλίκες με κίνδυνο και πάλι της σωματικής τους ακεραιότητας.

Τα πνεύματα έχουν αρχίσει να οξύνονται  και δεν λείπουν πλέον οι διαπληκτισμοί μεταξύ προσφύγων και οδηγών νταλικών όταν τους ανακαλύπτουν κρυμμένους κάτω από τα οχήματα τους.

Εμφανίστηκαν στο μεταξύ και πάλι οι παγίδες που φέρονται να στήνουν οι πρόσφυγες στους Λιμενικούς , με τους ίδιους να κινδυνεύουν να τραυματιστούν αν δεν τις δουν ... Τις δένουν από το ένα σημείο στο άλλο , αν δεν τις δουν οι Λιμενικοί τότε ο τραυματισμός είναι κάτι παραπάνω από σίγουρος..

Αυτό που συντηρείται είναι τουλάχιστον εγκληματικό για τους πρόσφυγες , για τους ένστολους , για τους πολίτες της Πάτρας και όχι μόνο ...

Η αδιαφορία των αρμοδίων θα έχει αποτελέσματα ... αρνητικά τα οποία όπως διαμορφώνεται η κατάσταση θα φανούν ...σύντομα.

Ζητείται λύση λοιπόν για το μεταναστευτικό ...