Σώθηκε η Μάκιστος-10 χρόνια από την τραγωδία επέστρεψε ο εφιάλτης της φωτιάς

Νεότερη Ενημέρωση 19.30

Πέριξ του χωριού της Μακίστου Ηλείας, επιχειρούν πλέον οι πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς σώθηκαν το χωριό και οι περιουσίες των κατοίκων, που έζησαν ξανά δύσκολες ώρες που τους γύρισαν πίσω ακριβώς μία δεκαετία, ευτυχώς χωρίς εκείνη την τραγική κατάληξη. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καθόλη την διάρκεια της νύχτας, ενισχυμένες με προσωπικό από τους γειτονικους νομούς, θα συνεχίσουν το έργο της κατάσβεσης στις εστίες που υπάρχουν πέριξ του χωριού.
Από την άλλη έσβησε η μεγάλη φωτιά στο Αγραπιδοχώρι Ηλείας, χάρη στην άμεση κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Νεότερη Ενημέρωση 17.38

Μέσα στο χωριό της Μακίστου μπήκαν οι φλόγες, με τους κατοίκους να τρέχουν τρομοκρατημένοι 10 χρόνια μετά την μεγάλη τραγωδία που βίωσαν και τους ανθρώπους τους που είδαν να καίγονται ζωντανοί.

Οι ισχυρότατοι άνεμοι στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο των 15 οχημάτων της πυροσβεστικής υπηρεσίας και των 4 πετζετέλ.

Αρχική Ενημέρωση 17.07

Νέα πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη στη θέση Αγραπιδοχώρι της Πηνείας στο νομό Ηλείας, που λόγω και των ανέμων που πνέουν έχει λάβει διαστάσεις.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κυριολεκτικά δίνουν μάχη με την πύρινη λαίλαπα, αλλά παρά τις προσπάθειές τους, η φωτιά από την αγροτική έκταση που ξέπσασε, έχει επεκταθεί σε δασικό χώρο και πλησιάζει την Μάκιστο, με τους κατοίκους του χαροκαμένου χωριού να ζουν μνήμες του 2017.

Στην περιοχή επιχειρούν δύο καναντέρ, 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα 6 ατόμων.