Εμπορικός Σύλλογος κατά του Δήμου Πατρέων για την «Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο»

Κατά του Δήμου Πατρέων ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών για τις εκδηλώσεις που πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή, για τις ανάγκες των οποίων έκλεισαν οι δρόμοι στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας.   Σε ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών αναφέρει  μεταξύ άλλων :

" Γίναμε αποδέκτες εντονότατων διαμαρτυριών από τον εμπορικό και επαγγελματικό κόσμο της πόλης αλλά και από απλούς πολίτες. Η έλλειψη συνεργασίας και συνεννόησης με τους φορείς της πόλης και τον Ε.Ε.Σ.Π. σε ένα τόσο κρίσιμο εγχείρημα, πέτυχε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα, υπονομεύτηκε δηλ. το ίδιο το εγχείρημα. Γιατί το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι και εμπορικό (Ιστορικό εμπορικό κέντρο).

«Η ενημέρωση ήταν ελλιπέστατη, με αποτέλεσμα έμποροι και καταναλωτές να αιφνιδιαστούν. Προβλήματα κυκλοφοριακά, τροφοδοσίας επιχειρήσεων, αποστολών, παραγγελιών, παρκινγκ, επίσκεψης και προσβασιμότητας των πολιτών στα καταστήματα και επιχειρήσεις, δημιούργησαν μεγάλη αγανάκτηση»

Και συνεχίζει :

Άλλωστε η εικόνα του Ιστορικού εμπορικού κέντρου της πόλης ήταν απόλυτα αποκαλυπτική της αποτυχίας του μέτρου, χωρίς διάλογο, συμμετοχή των χρηστών και δρώμενα, αλλά με αποφάσεις για κόκκινες γραμμές και κάγκελα, το έργο είχε εκ των προτέρων υπονομευθεί".