Φ.Σ. Αχαίας: Ιατροτεχνολογικά και απεργοσπαστικοί μηχανισμοί

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας εκφράζει την εντονότατη διαμαρτυρία του για την επίσημη δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού ενάντια στη κινητοποίηση των φαρμακοποιών της Αττικής με την προσχηματική ονομασία ‘Μηχανισμός Εξυπηρέτησης’.
Προκαλεί έκπληξη και δείχνει εμπάθεια το γεγονός πως στην ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ αποκρύπτεται πως μαζί με το σύλλογο Αττικής ήδη κινητοποιούνται οι σύλλογοι Πειραιά και Πέλλας.
Προκαλεί απορίες η απουσία αντίδρασης εκ μέρους της νέας ηγεσίας του ΠΦΣ.
Προκαλεί οργή η ανοχή του Υπουργείου της ‘2η φορά Αριστερά’ κυβέρνησης απέναντι σε τέτοιες πρακτικές των διοικητικών επιλογών της που ξεχνούν και εδώ πως καταδίκαζαν παρόμοιες πρακτικές των εποχών Λοβέρδου.
Εκτιμούμε ότι η νομική υπηρεσία του Πανελληνίου αλλά και του Φ.Σ. Αττικής θα πρέπει να διερευνήσει τη νομική εγκυρότητα της σχετικής ανακοίνωσης του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, μιας και η απόσταση μεταξύ ενημέρωσης και διαφήμισης (αναφερόμαστε στους παρόχους) είναι πολύ λεπτή.
Σε κάθε περίπτωση καταδικάζουμε την ουσία και το πνεύμα, αλλά και την πρακτική της συγκεκριμένης ανακοίνωσης και καλούμε την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ και του Υπουργείου να σεβαστούν και να τιμήσουν την υπογραφή τους όσον αφορά, τόσο στο χρόνο πληρωμής των φαρμακοποιών, όσο και στη λειτουργικότητα της σύμβασης.
Υπενθυμίζουμε τέλος ότι οι φαρμακοποιοί έχουν πολλές διαφορές από τους λοιπούς παρόχους, μία όμως που φαίνεται να ξεχνούν οι διοικούντες του ΕΟΠΥΥ, είναι πως δεν είναι σκορποχώρι αλλά μέλη συλλόγων με νομική υπόσταση δημοσίου δικαίου.