Πάτρα: Βραδινή ποδηλατάδα πλατεια Γεωργίου - Πλαζ

Επετειακή νυχτερινή ποδηλατάδα διοργανώνει την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου η ποδηλατική κοινότητα "Πιάνω τη Ζωή απ' το Τιμόνι". Η ποδηλατάδα θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ από την πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα και θα καταλήξει στην Πλαζ, όπου θα διοργανωθεί γιορτή.

Σε ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρονται τα εξής:

«Η ποδηλατική κοινότητα "Πιάνω τη Ζωή απ' το Τιμόνι" www.facebook.com/grablifebythehandlebar, δραστηριοποιείται στην πόλη της Πάτρας τα τελευταία πέντε χρόνια, με κυριότερη δράση της, την εβδομαδιαία ποδηλατοβόλτα που γίνεται κάθε Τετάρτη βράδυ, με τίτλο "Νυχτερινή Ποδηλατάδα" www.facebook.com/events/1840313039631623 .

Η συγκεκριμένη δράση, με συνέπεια στη διοργάνωση της κάθε εβδομάδα χειμώνα - καλοκαίρι, βασίζεται στην ατομική ελευθερία, την ατομική ευθύνη αλλά και στην εθελοντική προσφορά των μελών της. Πρόκειται για δράση που βασικούς σκοπούς έχει την ενθάρρυνση στη χρήση του ποδηλάτου, την εκπαίδευση των οδηγών (ποδηλάτων και μηχανοκίνητων) πάνω στη συμπεριφορά τους στον δρόμο αλλά και τον ήπιο ακτιβισμό (διεκδίκηση του χώρου που μας αναλογεί στον δρόμο).

"Ακολουθούμε διαδρομές που συνδυάζουν αστικό αλλά και περιαστικό περιβάλλον, και κάθε φορά είναι γύρω στα 20 χιλιόμετρα. Τα μέλη μας τα διακρίνει η κοινωνική ευαισθησία και αυτό το εκφράζουμε με παράπλευρες δραστηριότητες. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, πως όλους τους σκοπούς μας, έχουμε την ευκαιρία να τους προσπαθούμε κάνοντας πετάλι, αυτό που μας αρέσει περισσότερο. Ζούμε σε μια πόλη που έχει σχεδόν μηδενικές υποδομές για τους χρήστες του ποδηλάτου και η σκέψη μας είναι να δηλώνουμε σταθερά παρών, με στόχο την συνύπαρξη σε μια Πάτρα ανθρώπινη!"

Για το 2017, με αφορμή τα πέμπτα της "γενέθλια", η επετειακή Νυχτερινή Ποδηλατάδα www.facebook.com/events/215140802353079 (που διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά της εβδομαδιαίας δράσης) και οι εορταστικές εκδηλώσεις που θα την ακολουθήσουν στην πλαζ, εντάχθηκε στις εκδηλώσεις του Δήμου Πατρέων στο πλαίσιο της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝHΤΙΚΟΤΗΤΑΣ*.

Που και πότε:

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ "ΑΠΟΛΛΩΝ" ΤΕΤΑΡΤΗ 20/9, ΩΡΑ 20:00

(για όσους δεν ακολουθήσουν με ποδήλατο 21:45 στην Πλαζ)

Το πρόγραμμα:

Ώρα 20:00 ραντεβού στην πλατεία Γεωργίου, προβολή βίντεο και φωτογραφιών από τις δράσεις μας.

Ώρα 21:00 αναχώρηση από την πλατεία Γεωργίου, ποδηλατοβόλτα στους δρόμους της Πάτρας με δυνατή μουσική από το Μουσικό Ποδήλατο και άλλες εκπλήξεις.

Ώρα 21:45 άφιξη στην πλαζ.

Ώρα 22:00 Ομιλίες, προβολή βίντεο και φωτογραφιών.

Ώρα 22:30 Διαγωνισμοί επιδεξιότητας με ποδηλατικά έπαθλα, βραβεύσεις, ΤΟΥΡΤΑ με 5 κεράκια, κλήρωση 2 ποδηλάτων.

Ώρα 23:00 και μετά πάρτι και χορός με μουσική από τον dj μας Dimitris Kakogiannis.

Ώρα λήξης και αναχώρησης από την πλαζ είναι λογικό να μην μπορεί να προγραμματιστεί άρα η επιστροφή δε θα γίνει οργανωμένα